امروزه از سوله تیرورقی به عنوان قدیمی ترین نوع این سازه ها یاد می شود. همانطور که از نام آن ها پیداست، در ساخت این نوع سوله ها از ورقه های فولادی برش خورده استفاده می شود. این ورق ها با کمک اتصالاتی همچون جوش به یکدیگر متصل می شوند و اجزای سوله ها را به وجود می آورند. البته باید بگوییم که در عصر حاضر شاهد وجود مدل های جدیدتری از سوله ها هستیم. با این حال همچنان از سوله دست دوم یا سوله نو تیرورقی در ساخت برخی از سازه ها استفاده می شود. اگر می خواهید اطلاعات کاملی را در رابطه با این نوع سازه ها به دست آورید، حتما در ادامه با ما همراه شوید.
همانطور که گفتیم، امروزه انواع گوناگونی از سوله ها به وجود آمده اند و سوله تیرورقی قدیمی ترین نوع این سازه ها است. در این بخش شما را به صورت مختصر با انواع این سازه ها آشنا می کنیم.
با توجه به توضیحاتی که داده شد، می توان تفاوت سوله تیرورقی و خرپایی را در موارد زیر دانست:
باید بگوییم که بیشترین دهانه ای که می توان به صورت استاندارد برای سوله تیرورقی بدون ستون متصور شد، ۶۰ متر است. با این حال در برخی از پروژه های قدیمی دیده شده است که دهانه هایی با اندازه بالاتر نیز برای این نوع سوله ها ساخته شده اند. اما سوله هایی با دهانه بزرگ دارای وزن بسیار بالایی در هر متر مربع هستند و از استانداردهای لازم برخوردار نیستند.
از طرفی به دلیل وزن بالای این سازه ها، قیمت آن ها بسیار بالا می رود و به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست. همین محدودیت ها باعث شد تا مهندسان سازه در تکاپوی ابداع انواع جدیدی از سوله باشند که در عین داشتن وزن پایین، استحکام بالایی داشته باشد و بتوان آن را در ابعاد گوناگون اجرا کرد. امروزه این نوع سازه را با نام سوله خرپایی یا سوله سبک می شناسیم که به میزان زیادی جای سوله های تیرورقی را گرفته است.
سوله تیرورقی از اجزای گوناگونی تشکیل شده است. هر یک از این اجزا در حفظ ساختار و استحکام سازه از اهمیت بالایی برخوردارند. در زیر به برخی از مهمترین اجزای این سازه ها اشاره می کنیم:
یکی از مهمترین مزایایی که سوله تیرورقی نسبت به سایر مدل ها دارد، اتصالات آسان قطعات و اجزای آن ها است. به طوری که می توان باز و بسته کردن این قطعه ها را به آسان ترین شکل ممکن انجام داد. همچنین بازیافت این قطعه ها نسبت به سایر مدل ها آسان تر انجام می پذیرد.
از جمله معایب این نوع سوله ها نیز می توان به وزن بالای آن ها اشاره کرد که در نهایت باعث قیمت زیاد این سازه ها نیز می شود. همچنین محدودیت دهانه و ارتفاع آن ها از دیگر معایبی است که می توان برایاین نوع سوله برشمرد. از طرفی باید بگوییم که این سازه ها در مقایسه با سوله های خرپایی از مقاومت، استحکام و ایمنی پایین تری برخوردارند.
به طور کلی باید بگوییم که سوله های تیرورقی به دلیل وزن بالایی که دارند، از قیمت بیشتری نیز برخوردار هستند. با این حال اگر نسبت به خرید سوله دست دوم کیلویی اقدام نمایید، قیمت نهایی نسبت به سفارش ساخت یک سوله نو برای شما بسیار مقرون به صرفه تر خواهد بود. چونکه سوله های دست دوم تنها در نوع تیرورقی در دسترس هستند، این نوع سوله ها نیز می توانند از نظر اقتصادی برای کارفرمایان مناسب باشند. از طرف دیگر باید بگوییم که عوامل گوناگونی می توانند در قیمت سوله دست دوم تاثیر گذار باشند. از جمله این عوامل می توان به ابعاد سوله و وزن آن اشاره کرد. شما می توانید برای استعلام قیمت انواع این سازه ها، از طریق راه های ارتباطی با ما تماس حاصل نمایید.
اگر تصمیم به خرید سوله تیرورقی گرفته اید، پیشنهاد می کنیم خرید خود را از طریق فروشنده ای معتبر با سابقه درخشان در این حوزه انجام دهید. زیرا متاسفانه امروزه برخی از فروشندگان این سوله ها، سازه هایی غیر استاندارد را با قیمت هایی بالا به مشتریان ارائه می دهند و در نهایت آن ها را دچار ضررهای جدی می کنند. آسیا سوله به عنوان یکی از برترین عرضه کنندگان انواع سوله دست دوم در بوشهر و سایر شهرهای کشور، این محصولات را با نازلترین قیمت و بالاترین کیفیت به شما ارائه می دهد.
همچنین شما می توانید سفارش ساخت سوله مهندسی شده و جدید را نیز در این مجموعه ثبت نمایید که در سریعترین زمان ممکن به شما تحویل داده خواهد شد. از طرفی آسیا سوله با در اختیار داشتن یک تیم اجرایی حرفه ای، در طی فرایند نصب و راه اندازی سازه نیز با دریافت مناسب ترین دستمزد در کنار شما خواهد بود. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم از طریق شماره های تماس با کارشناسان و متخصصان مجموعه بزرگ ما در ارتباط باشید.